top of page

Una app per viure amb la ELA

IMG_20210705_114531.jpg

La Mercè és una persona que fa molts anys que té una malaltia que es degenerativa i molt invalidant, que s'anomena ELA. Li agrada molt escriure correus i fer-se entendre i la seva il·lusió és contagiosa!

Com que coneixem els problemes que té a l'hora de comunicar-se, hem estat preparant:

​

- Una aplicació fet amb APPinventor, on hi té dues pantalles diferents:

1. La primera té uns botons on hi ha frases ja programades que ella ens va demanar i que li serveixen per demanar les coses que fa més habitualment. 

2. La segona té un teclat amb les principals lletres i on pot escriure les frases que ella vulgui. Quan apreta "llegeix" el programa llegeix el que ha escrit. Aquesta idea de simplificar el teclat l'hem agafada de @eltentacle

​

​

- Un sistema per aguantar el mòbil. 

Ha de poder-lo fer servir còmodament i alhora que sigui fàcil d'apartar per quan sigui hora de menjar o d'estar a prop d'una taula. 

Els ferros per aguantar el mòbil a la cadira

Hem trobat aquest sistema que esperem que aguanti una bona temporada. Està soldat i té un joc amb una bola que ajuda a que es quedi trabat a l'altura que ella necessita.


El mòbil a més a més està enganxat a la plataforma amb velcro per per evitar que caigui amb el moviment de la cadira.

​

Li hem posat un altaveu perquè se senti millor. 

El software: appinventor, un programa gratuït on line creat al MIT

Hem escollit aquest sistema perquè és software lliure i incorpora moltes més possiblitats de les que hem fet servir. Per tant, pot tenir molt recorregut encara per incoporar més coses. 

Podeu llegir més informació aquí 

https://ca.wikipedia.org/wiki/App_Inventor

o bé anar a la web del programa i començar a fer proves 

https://appinventor.mit.edu/

​

​

Si us voleu descarregar el programa que hem fet, el podeu trobar aquí: 

https://drive.google.com/drive/folders/1C6u1R7EtbxwQfy8Qs45dBy7p1R8t5xFh?usp=sharing

​

El sistema és força bàsic i de fet, a l'hora de passar-ho al mòbil la configuració no es correspon del tot, però a còpia d'anar fent proves hem aconseguit que encaixi. 

​

​

Com instal·lar l'APP i les noves versions

El mòbil estarà a la residència amb la usuària, que ja té coneixements bàsics d'informàtica.

Com que la residència té wifi, hem decidit que la manera més fàcil d'anar actualitzant l'aplicació és penjar-la al drive i des del drive instal·lar-la al telèfon. Aquest és un petit video de com es pot fer.

Com funciona l'aplicació

La usuària fa servir un punter perquè amb el dit no té prou detall a l'hora d'aprentar els botons. L'aplicació és en horitzontal perquè s'adapta millor a les seves necessitats.
La primera pantalla és de benvinguda i després ja es passa a la segona i la tercera, que serveix per comunicar-se. Aquest video no té so però l'aplicació sí que en té, i per tant, el mòbil o un altaveu connectat per minijack al mòbil pot fer els sons per comunicar-se

bottom of page