Nosaltres hem fet diverses versions del semàfor, ja que hem provat diversos components (i fins i tot fet malbé, com la primera pantalla, que tot i ser cara va durar molt poc). Finalment hem seleccionat un model més senzill i més econòmic i ens funciona igualment.
Atenció amb l'energia que consumeix: si ens el deixem encès, amb un dia ens quedarem sense piles. Per tant és important apagar-lo després de cada mesura.
Versió beta:
Aquesta primera versió encara no estava pensada dins d'una fiambrera, no era transportable. Hi ha dos sensors: el més enzill, que només media P10, va deixar de funcionar sense cap explicació i el vàrem haver de descartar.
Versió 1:
Aquí ja està col·locat a dins d'una fiambrera. Funciona amb una pantalla LCD però és molt fràgil i desseguida va deixar de funcionar.
També podeu veure que vàrem intentar treballar guardant les dades en una tarja SD, però no vàrem poder fer que finalment funcionés. És una de les millores que queda pendent.
La pantalla quedava a dins, i no era fàcil veure els números. Això ho vàrem modificar a la següent versió.
Versió 3:
Aquesta versió continua sent amb plàstic, ja que això ens permet portar-la amb el patinet amb seguretat. El sensor queda fora i està enganxat amb velcro. No tenia interruptor, s'havia d'anar obrint i tancant la tapa, i a vegades això feia que es desconnectés algun cable. Calia treballar perquè l'interior no s'hagués de tocar.
Versió 4:
Ja és la darrera versió. Hem incorporat els leds, ja que faciliten molt la comunicació amb la persona que llegeix els registres, que sense saber els límits, ja es pot fer una idea de com és l'aire que respira.
El sensor està parcialmetn a fora, per la qual cosa no està enganxat amb velcro i no cau.
La pantlla s'aguanta millor ja que anem aprenent a fer els forats. Hi ha un interruptor a fora de la fiambrera i així no cal obrir la tapa per anar encenent i apagant cada vegada que es fa una mesura.
Comments